Na telefon (smartphone)
czy jest w planie okrojona wersja na Windows mobile lub Androida? :)
z mojego doświadczenia kluczowe potrzeby:
- faktura i sprawdzenie salda
- notatka ze spotkania
- nowy termin
warto rozważyć możliwość replikacji kontaktów w telefonie i wfirma (dośc popularny chybajest uniwersalny format SyncML).
z mojego doświadczenia kluczowe potrzeby:
- faktura i sprawdzenie salda
- notatka ze spotkania
- nowy termin
warto rozważyć możliwość replikacji kontaktów w telefonie i wfirma (dośc popularny chybajest uniwersalny format SyncML).
Podoba mi się ten pomysł!
Możesz śledzić ten temat.
Im popularniejszy pomysł, tam szybciej go rozważymy.
osobom podoba się ten pomysł
63
Planowane
Jakub W. (wfirma.pl) (21 sty 2011, 18:33)
Synchronizacja kontaktów mogła by się odbywać przez Google Data API (chyba tak to się nazywa) - tzn wfirma.pl zasilająca konto Google danymi i kontaktach i spotkaniach (to drugie już działa w sumie).
W związku z popularnością Androidów i iPhonów (które nota bene z aplikacjami Google również bez problemów synchronizują kontakty, kalendarz i pocztę)
W związku z popularnością Androidów i iPhonów (które nota bene z aplikacjami Google również bez problemów synchronizują kontakty, kalendarz i pocztę)
- Komentarzy: 0
- Komentuj
WojtekW (23 sty 2011, 19:32)
Chociaż aby strona mobilna działała prawidłowo... Będąc w terenie chciałbym zajrzeć do wfirmy, wystawić fakturę, dać rabat, sprawdzić stan magazynu, płatności klientów... fajne to wszystko, ale nie mobilne.
-
- Komentuj
bhanaj (Fast GEO) (26 sty 2011, 15:08)
Jeżeli już to konieczna będzie wersja na iPhona oraz iPada. (Wszystkie największe CRM-y na świecie mają już tam swoje programy).
Jak na razie obsługuję z poziomu www ale osobna aplikacja była by pożądana.
Jak na razie obsługuję z poziomu www ale osobna aplikacja była by pożądana.
-
Jestem szczęśliwy - Komentarzy: 0
- Komentuj
Mateusz W. (wfirma.pl) (27 sty 2011, 09:41)
Jest wiele możliwości. Na pewno większość z nich zostanie zrealizowana w niedalekiej przyszłości :).
Może poczekamy na Androida 3.0 dla Desire i Iphone 5 (to pewnie niedługo ;))
Może poczekamy na Androida 3.0 dla Desire i Iphone 5 (to pewnie niedługo ;))
-
Jestem śmieszny - Komentarzy: 0
- Komentuj
zen (Zen Systems) (30 sty 2011, 22:26)
Wersja dla Androida jak najbardziej, ale dobra strona mobilna będzie służyła wszystkim platformom.
Dlaczego mielibyśmy czekać na andka 3.0 lub iP 5?
BTW. iP 5 nie tak szybko.
Dlaczego mielibyśmy czekać na andka 3.0 lub iP 5?
BTW. iP 5 nie tak szybko.
- Komentarzy: 1
- Komentuj
Mateusz W. (wfirma.pl) (7 lut 2011, 11:30)
Z tym czekaniem na androida 3.0 i iphone 5 to był żart. Mamy zamiar stworzyć porządną wersję mobilną ale to na pewno jeszcze trochę potrwa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
wirusss (iNetArt Aleksander Lurie) (2 mar 2011, 15:18)
tak samo popieram ..często korzystam z wfirma na iphone, i na ten moment jest to baaardzo niewygodne. Taki apps w stylu facebookowego by siębardzo przydał :)
- Komentuj
Rhudhy (Ann Computing) (15 kwi 2011, 10:11)
Z doświadczeń własnych i klientów: proporcje sprzedaży/pobierania aplikacji dla platform mobilnych to 90-kilka % dla iOS (iPhone/iPad), kilka % dla całej reszty (z tego Android ma większość, rzędu 90-kilka %). Tak więc czekam na wersję dla iOS ;-)
-
- Komentuj
WojtekW (15 kwi 2011, 11:30)
Wystarczy lekka mobilna strona obsługująca podstawy - chociaż na razie, bo to co jest teraz to jakaś masakra :(
- Komentuj
Rhudhy (Ann Computing) (16 kwi 2011, 17:59)
Dokładnie! Prosta strona dostosowana do małych ekranów załatwia 90% potrzeb!
-
- Komentuj
Larix (Kamol) (24 maj 2011, 18:58)
Jestem ZA. Mi najbardziej zależy na wersji na adroida...
-
Jestem zadowolony - Komentarzy: 0
- Komentuj
Piotr Lewandowski (31 maj 2011, 00:02)
Jeśli już wersja mobilna, to nie w postaci dedykowanych aplikacji (bo na każdą platformę trzeba by pisać oddzielnie, a to nie dość, że kosztuje, to też trwa), ale jedna wspólna MOBILNA wersja strony WWW wykonana zgodnie z zaleceniami Responsive Design...
- Komentuj
staff85 (PCGREG) (28 sie 2011, 13:39)
Korzystam już od jakiegoś czasu z wfirma.pl na moim telefonie komórkowym. Jednak polecam każdemu zainstalowanie na swoim telefonie przeglądarki Opera Mini lub Mobile, która znacznie lepiej radzi sobie z wyświetlaniem tej strony niż standardowe przeglądarki systemowe. (www.opera.com)
W zasadzie mogę na telefonie wykonywać każdą czynność co przy komputerze, z tą różnicą, że jest to mniej wygodne - mały ekran.
W zasadzie mogę na telefonie wykonywać każdą czynność co przy komputerze, z tą różnicą, że jest to mniej wygodne - mały ekran.
- Komentuj
Przemysław Jarosz. (21 wrz 2011, 13:13)
Mi i moim znajomym także korzystającym z wFirma bardzo przydałaby się dedykowana aplikacja na iOS (iPhone, iPad).
-
Jestem podekscytowany - Komentarzy: 1
- Komentuj
Jakub W. (wfirma.pl) (21 wrz 2011, 13:20)
jaka funkcjonalność wfirma.pl na iPhone jest dla Pana najważniejsza?
Lech W. (28 wrz 2011, 20:48)
Można zrobić na platformie PhoneGap, wtedy od razu na wszystkie rodzaje telefonów by działało i w dodatku całość może być nadal pisana jako aplikacja webowa
http://www.phonegap.com
http://www.phonegap.com
-
Jestem podekscytowany - Komentarzy: 0
- Komentuj
eSyndykat (eSyndykat) (28 paź 2011, 18:01)
Android. W naszym kraju to zdecydowany lider rynku
- Komentuj
MB (SOLPHEA) (30 lis 2011, 00:29)
Aplikacja na iOS i Android byłaby świetnym uzupełnieniem oferty, popieram pomysł!
- Komentuj
Adwokat (21 gru 2011, 21:47)
Aplikacja na Android to podstawa! Wiele osób na SGS lub HTC S oraz inne. Postarajcie się!
- Komentuj
kpl (23 gru 2011, 10:47)
Wydaje mi się, że lepszym pomysłem niż aplikacja dedykowana danej platformie byłaby porządnie wykonana mobilna wersja strony. Wam by to ułatwiło pracę, dzięki czemu szybciej taka wersja mogłaby powstać. Dobrym pomysłem wydaje się też bardzo rozbudowana konfigurowalność wersji mobilnej, co oznacza iż mógłbym odznaczyć w systemie jakie zakładki mają się wyświetlać i np. gdy nie korzystam na co dzień z CRM, taka zakładka w wersji mobilnej mogłaby być automatycznie ukryta.
- Komentuj
biuro@akademia-art.pl (30 gru 2011, 12:38)
Napiszcie kiedy to będzie. To jest potrzebne.
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (30 gru 2011, 21:15)
Wersja mobilna będzie jednym z naszych priorytetów w przyszłym roku.
- Komentuj
jan.jefimik (MEGA-POL) (12 sty, 23:27)
Potrzebna jest mi wersja na tablet Acera A501, czyli Android. Czekam. Pozdrawiam wszystkich.
-
- Komentuj
muminux (15 sty, 11:44)
wersja www tez dziala poprawnie przez smartfona chodz pare rzeczy da sie poprawic. Kilka razy wystawialem fakture i wysylalem ja przez smartfona wiec sie da. Aplikacja byla by fajna ale moze wystarczy dopracowac wersje www pod mobile i tyle.
-
- Komentuj
slejo (MASURIA) (11 mar, 21:03)
Bardzo ważne by taka aplikacja czy strona mobilna posiadała wygodne funkcje załatwiania spraw U KLIENTA:
- wygodne przeszukiwanie kontrahentów (najlepiej po NIPIE)
- wygodne uzupełnienie danych kontrahentów
- wygodne dodawanie kontrahentów
- wygodne wystawianie faktur
- wygodne dodawanie zdefiniowanych produktów/usług
- wygodne wysyłanie email / inpost / poczta
- wygodna obsługa CRM - szczególnie ważny terminarz
Dużo mniej ważne są takie rzeczy jak księgowość, deklaracje, ustawienia, bez których można się w ogóle obyć w aplikacji / stronie mobilnej.
Co ważne! Transmisja musi być bezpieczna.
--
W sumie malutki infakt ma już aplikacje dla Iphone i Androida, więc to troszkę wstyd, że wfirma tego nie ma.
- wygodne przeszukiwanie kontrahentów (najlepiej po NIPIE)
- wygodne uzupełnienie danych kontrahentów
- wygodne dodawanie kontrahentów
- wygodne wystawianie faktur
- wygodne dodawanie zdefiniowanych produktów/usług
- wygodne wysyłanie email / inpost / poczta
- wygodna obsługa CRM - szczególnie ważny terminarz
Dużo mniej ważne są takie rzeczy jak księgowość, deklaracje, ustawienia, bez których można się w ogóle obyć w aplikacji / stronie mobilnej.
Co ważne! Transmisja musi być bezpieczna.
--
W sumie malutki infakt ma już aplikacje dla Iphone i Androida, więc to troszkę wstyd, że wfirma tego nie ma.
-
Jestem zadowolony z wfirmy - Komentarzy: 0
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (12 mar, 08:11)
Pracujemy nad wersją mobilną, postaramy w najbliższym czasie udostępnić ją dla użytkowników.
- Komentuj
duch (Tech Market) (16 mar, 23:08)
Na Androida to rewelacyjny pomysł.
Proszę tylko nie zapomnieć że naprawdę użyteczną aplikacją będzie taka która będzie stworzona na smartfona i na tablet - inne formatowanie. Osobiście preferowałbym wersję na tablety - pozwoli ona w pełni wykorzystać możliwości portalu.
Proszę tylko nie zapomnieć że naprawdę użyteczną aplikacją będzie taka która będzie stworzona na smartfona i na tablet - inne formatowanie. Osobiście preferowałbym wersję na tablety - pozwoli ona w pełni wykorzystać możliwości portalu.
- Komentuj
WojtekW (tydzień temu)
Widziałem, że inFakt już ma aplikacje dla Androida i iOS
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (tydzień temu)
To że infakt.pl coś ma nie znaczy że my musimy mieć to samo w tym samym czasie. Mamy harmonogram prac określony na ten rok, prace nad rozwiązaniami mobilnymi są uwzględnione w kalendarzu.
Kończymy pracę nad dużymi zmianami w systemie i dopiero po wprowadzeniu ich będziemy mogli zacząć tworzyć inne rzeczy.
Jak by nie patrzeć nasz serwis jest najbardziej rozbudowany, więc brak jakiejś rzeczy rekompensujemy innymi nie mniej przydatnymi funkcjami.
Kończymy pracę nad dużymi zmianami w systemie i dopiero po wprowadzeniu ich będziemy mogli zacząć tworzyć inne rzeczy.
Jak by nie patrzeć nasz serwis jest najbardziej rozbudowany, więc brak jakiejś rzeczy rekompensujemy innymi nie mniej przydatnymi funkcjami.
- Komentuj
pozytyw (alexa vinci) (tydzień temu)
Szybka reakcja :) Oczywiscie to był taki drażniący żarcik. Również jestem zdania, że mamy tu ogrom narzędzi w super cenie. Czekamy zatem na nowości...
- Komentuj
MaB (tydzień temu)
Ja z kolei wydanie wersji aplikacji w wersji natywnej na smartfony bede uważał za stratę czasu. Wfirma z powodzeniem da sie obsłuzyc z natywnej przegladarki zarówno w android jak tez iOS.oddzielna aplikacja jest zbędna, no chyba ze do promocji.
- Komentuj
pozytyw (alexa vinci) (tydzień temu)
Dla kogoś kto ma cierpliwosć i czas to może i zbędna. Mnie krew zalewa jak muszę powiększać, czekać na ładowanie, przesuwać w iPhone... Aplikacja byłaby prosta z wielkimi przyciskami, bez zbędnego przesuwania itd... To oszczedza SPOOORO czasu i nerwów.
- Komentuj
MaB (tydzień temu)
Na to rozwiązaniem jest wersja mobilna, a nie natywne klienty iOS/android jak w infakt
- Komentuj
Michal B. (Meritum) (tydzień temu)
ja na iPadzie radze sobie świetnie. Choć nie ukrywam, że aplikacja byłaby świetny, dopełnieniem całoście :)
-
Jestem zadowolony - Komentarzy: 0
- Komentuj