Bonus dla aktywnych użytkowników - MAGAZYN
Mamy miłą wiadomość dla tych Użytkowników którzy włączyli się lub włączą do wspólnego testowania i współtworzenia modułu MAGAZYN.
Każdy z nich otrzyma BONUS, w pełni funkcjonalny MAGAZYN, bez konieczności odpłatnego rozszerzenia pakietu w chwili gdy uruchomimy wersję komercyjną. BONUS będzie obowiązywał do końca ważności pakietu jaki aktualnie ma wykupiony Użytkownik.
Planujemy wprowadzenie płatnych pakietów dodatkowych zawierających MAGAZYN być może już w kwietniu
Każdy z nich otrzyma BONUS, w pełni funkcjonalny MAGAZYN, bez konieczności odpłatnego rozszerzenia pakietu w chwili gdy uruchomimy wersję komercyjną. BONUS będzie obowiązywał do końca ważności pakietu jaki aktualnie ma wykupiony Użytkownik.
Planujemy wprowadzenie płatnych pakietów dodatkowych zawierających MAGAZYN być może już w kwietniu
Możesz śledzić ten temat.
MaciejD (profibook) (29 sty, 19:09)
Chętnie przetestujemy magazyn , wygląda obiecująco .
- Komentarzy: 0
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (29 sty, 19:09)
No to może oprócz wpisywania się tutaj zamieszczą Panowie coś w dyskusji na temat magazynu, czego brakuje, co źle chodzi, co należy zmienić.
Zapraszam do dyskusji na ten temat. Dzięki Państwa uwagom może powstać docelowo na prawdę fajny produkt.
Pozdrawiam
Zapraszam do dyskusji na ten temat. Dzięki Państwa uwagom może powstać docelowo na prawdę fajny produkt.
Pozdrawiam
-
Jestem zadowolony - Komentarzy: 0
- Komentuj
Wotek2 (29 sty, 23:15)
1. W szczegółach produktu w zakładce zakupy - produkty moim zdaniem powinny pojawiać się produkty które aktualnie są na magazynie, nie wszystkie (oczywiście z możliwością wyświetlenia tych wcześniejszych cen.
2. W szczegółach produktu w zakładce sprzedaż powinny pojawić się produkty również z paragonów.
3. Powinna istnieć możliwość wyłączenia produktu. Są produkty które mają EOF i nigdy już ich nie będę miał, więc chciałbym je wyłączyć.
4. Na liście produktów powinna też być widoczna np ostatnia cena zakupu.
5. Podczas wystawiania faktury powinno być wyszukiwanie po kodzie kreskowym (nie wiem czy da się tak zrobić, ale jeżeli wczytam kod kreskowy, mogło by samo przeskakiwać np na cenę.)
6. Podczas wystawiania faktury mogła by być cena zakupu, mogła by też wyskakiwać informacja, że sprzedajesz towar poniżej marży.
2. W szczegółach produktu w zakładce sprzedaż powinny pojawić się produkty również z paragonów.
3. Powinna istnieć możliwość wyłączenia produktu. Są produkty które mają EOF i nigdy już ich nie będę miał, więc chciałbym je wyłączyć.
4. Na liście produktów powinna też być widoczna np ostatnia cena zakupu.
5. Podczas wystawiania faktury powinno być wyszukiwanie po kodzie kreskowym (nie wiem czy da się tak zrobić, ale jeżeli wczytam kod kreskowy, mogło by samo przeskakiwać np na cenę.)
6. Podczas wystawiania faktury mogła by być cena zakupu, mogła by też wyskakiwać informacja, że sprzedajesz towar poniżej marży.
- Komentuj
Wotek2 (29 sty, 23:29)
7. Fajnie też, jak wystawiam fakturę korygującą w wydatkach to aby towar jednak schodził z magazynu a nie dodawał się.
- Komentarzy: 1
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (30 sty, 08:02)
Przy księgowaniu korekty, która jest zwrotem, należy wpisać ilość na minus. Wtedy utworzy się powiązane WZ.
Wotek2 (29 sty, 23:33)
8. Dlaczego w usługach nie ma kodu usługi (Produktu ? Mam usługę transportową (sklep internetowy) i mam kod , dzięki czemu nie muszę używać klawiatury i wpisać nazwę, a kodem poprzez czytnik.
- Komentuj
Jakub W. (wfirma.pl) (31 sty, 18:20)
nie wpadliśmy na to, dzięki za sugestię
WojtekW (30 sty, 19:02)
Hej! To ja dopiszę kolejne punkty...
9. Podczas wprowadzania faktury kosztowej pozycja po pozycji brakuje klawisza insert do dodawania pozycji.
10. Podczas dodawania nowej pozycji dodaje się ona z ceną zakupu i trzeba od razu po wprowadzeniu towaru skorygować magazyn, bo inaczej sprzedamy w cenie zakupu!!! Już lepiej jak było że zera się wprowadzały, a jeszcze lepiej by było, aby do danego dostawcy wpisać % marży jaki będzie z automatu doliczany - lepsze to niż cena zakupu!
9. Podczas wprowadzania faktury kosztowej pozycja po pozycji brakuje klawisza insert do dodawania pozycji.
10. Podczas dodawania nowej pozycji dodaje się ona z ceną zakupu i trzeba od razu po wprowadzeniu towaru skorygować magazyn, bo inaczej sprzedamy w cenie zakupu!!! Już lepiej jak było że zera się wprowadzały, a jeszcze lepiej by było, aby do danego dostawcy wpisać % marży jaki będzie z automatu doliczany - lepsze to niż cena zakupu!
-
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (30 sty, 19:06)
Ad 10.
Przez kilka tygodni mieliśmy ustawiane zero, ale spotkało się to z krytyką innych użytkowników.
Problem zostanie rozwiązany razem z zapowiadanymi grupami cenowymi.
Przez kilka tygodni mieliśmy ustawiane zero, ale spotkało się to z krytyką innych użytkowników.
Problem zostanie rozwiązany razem z zapowiadanymi grupami cenowymi.
WojtekW (30 sty, 19:36)
11. Podczas sprzedaży powinno pojawić się ostrzeżenie o osiągnięciu stanu minimalnego i takie samo gdy osiągniemy zero.
- Komentarzy: 2
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (31 sty, 07:06)
W zakładce ustawienia / magazyn w ostatniej aktualizacji pojawiła się opcja dopuszczania stanów ujemnych. Można ją wyłączyć.
WojtekW (31 sty, 14:15)
No tak, ale ja chciałbym dopuszczać stany ujemne ale i tak być ostrzeżonym.
Stany ujemne chcę dopuszczać przede wszystkim ze względu na to, że często ja szybciej towar sprzedam, niż go przyjmę (papierowo) na magazyn. To może być w tym samym dniu, ale w różnych godzinach. :)
Stany ujemne chcę dopuszczać przede wszystkim ze względu na to, że często ja szybciej towar sprzedam, niż go przyjmę (papierowo) na magazyn. To może być w tym samym dniu, ale w różnych godzinach. :)
Jakub W. (wfirma.pl) (31 sty, 10:47)
Dziękuję za wszystkie sugestie do tej pory
- Komentuj
neurotick (31 sty, 15:14)
1. Po utworzeniu dodatkowego magazynu pojawiają się w nim towary i usługi z magazynu głownego (ze stanem zerowym). Usunięcie niechcianych wierszy (ze stanem zerowym) z magazynu dodatkowego usuwa je także z głównego!
2. Wydruk remanentu w magazynie dodatkowym obejmuje stany z magazynu głównego
3. Ustawienia filtrów dla magazynu nie są zapamiętywane po wylogowaniu. Powoduje to, że po każdym zalogowaniu trzeba ponownie ograniczać wyświetlanie do towarów (wyświetlanie usług w magazynie jest w normalnej pracy chyba nikomu niepotrzebne).
2. Wydruk remanentu w magazynie dodatkowym obejmuje stany z magazynu głównego
3. Ustawienia filtrów dla magazynu nie są zapamiętywane po wylogowaniu. Powoduje to, że po każdym zalogowaniu trzeba ponownie ograniczać wyświetlanie do towarów (wyświetlanie usług w magazynie jest w normalnej pracy chyba nikomu niepotrzebne).
- Komentuj
Jakub W. (wfirma.pl) (31 sty, 18:19)
1. to celowe, dodamy ostrzeżenie, jeżeli towary z zerowym stanem przeszkadzają można przełączyć na te z niskim stanem albo bezpiecznym
2. to błąd - poprawimy
3. to też błąd - poprawimy
Dzięki za czujność.
2. to błąd - poprawimy
3. to też błąd - poprawimy
Dzięki za czujność.
WojtekW (31 sty, 18:57)
A ja utrzymam kolejność i wymieniam dalej:
12. Podczas pisania faktury, dałem zapisz, potem przypomniało mi się, że jeszcze kilka rzeczy miałem dopisać, znowu zapisz i po jakims czasie znowu to samo... Dlaczego do tego dostałem 3 WZ-tki??? Nie powinna być jedna? Wydaje mi się, że system powinien rozpoznawać modyfikację faktury razem z modyfikacją dokumentu WZ.
12. Podczas pisania faktury, dałem zapisz, potem przypomniało mi się, że jeszcze kilka rzeczy miałem dopisać, znowu zapisz i po jakims czasie znowu to samo... Dlaczego do tego dostałem 3 WZ-tki??? Nie powinna być jedna? Wydaje mi się, że system powinien rozpoznawać modyfikację faktury razem z modyfikacją dokumentu WZ.
- Komentuj
MaciejD (profibook) (31 sty, 19:09)
Magazyny :
Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest wyświetlanie wszystkich towarów w każdym magazynie .
Można operować stanami magazynów , ale nie jest to wygodne rozwiązanie .
Moim zdaniem lepsze byłoby powiązanie i wyświetlanie towarów przyjętych do konkretnego magazynu .
Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest wyświetlanie wszystkich towarów w każdym magazynie .
Można operować stanami magazynów , ale nie jest to wygodne rozwiązanie .
Moim zdaniem lepsze byłoby powiązanie i wyświetlanie towarów przyjętych do konkretnego magazynu .
- Komentuj
niumara (PUH MAK Maniura Jerzy) (1 lut, 17:38)
Obowiązkowo Magazyn powinien byc scislej powiazany z pakietem fakturowanie aby wydatki na zakup towaru generowaly PZ tak jak to ma miejsce w przypadku sprzedazy i WZ
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (1 lut, 17:44)
Wydatki w pakiecie "Fakturowanie" służą tylko do kontroli płatności.
Pakiet ten w pierwotnym założeniu miał nie mieć w ogóle wydatków - http://forum.wfirma.pl/temat/19-wydatki
Oczywiście moglibyśmy poszerzyć funkcjonalność o bardziej rozbudowane wydatki, przy wyższej opłacie za ten pakiet. Tylko jaki sens ma wtedy podział na pakiety?
Pakiet ten w pierwotnym założeniu miał nie mieć w ogóle wydatków - http://forum.wfirma.pl/temat/19-wydatki
Oczywiście moglibyśmy poszerzyć funkcjonalność o bardziej rozbudowane wydatki, przy wyższej opłacie za ten pakiet. Tylko jaki sens ma wtedy podział na pakiety?
niumara (PUH MAK Maniura Jerzy) (1 lut, 18:01)
przy wyborze pakietu Fakturowanie + Magazyn musi to razem wszystko ładnie współpracować , innej możliwosci nie ma ,
zrozumiałe jest ze przy wyborze pakietu fakturowanie bez magazynu wydatki bedą słuzyc tylko i wylacznie do kontroli płatnosci !
zrozumiałe jest ze przy wyborze pakietu fakturowanie bez magazynu wydatki bedą słuzyc tylko i wylacznie do kontroli płatnosci !
niumara (PUH MAK Maniura Jerzy) (1 lut, 18:01)
przy wyborze pakietu Fakturowanie + Magazyn musi to razem wszystko ładnie współpracować , innej możliwosci nie ma ,
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (1 lut, 18:12)
Pakiet "Fakturowanie" jak sama nazwa wskazuje służy do wystawiania faktur sprzedaży. W tym zakresie współpracuje z magazynem.
Wydatki w tym pakiecie są naszym ustępstwem. Nie możemy bez końca zbliżać do siebie pakietu niższego i wyższego, bez zmian ceny fakturowania w górę.
Wydatki w tym pakiecie są naszym ustępstwem. Nie możemy bez końca zbliżać do siebie pakietu niższego i wyższego, bez zmian ceny fakturowania w górę.
- Komentuj
niumara (PUH MAK Maniura Jerzy) (1 lut, 18:16)
Czyli trzeba od razu księgowość za 500 zł
Żałosne
Żałosne
-
Jestem zażenowany - Komentarzy: 0
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (1 lut, 19:31)
Myli Pan pojęcia, system magazynowo fakturujący nie ma nic wspólnego z rozrachunkami. Ma on służyć do prowadzenia gospodarki magazynowej i usprawniać sprzedaż w połączeniu z CRM. Nigdzie tu nie ma miejsca na rozrachunki z dostawcami i odbiorcami. W każdej firmie rolę taką pełni dział finansowy z księgowością. Więc jeżeli ktoś chce mieć pełną kontrolę nad finansami, dbać o swoją płynność, prowadzić kasę i mieć narzędzia usprawniające współpracę z kontem bankowym, musi naturalnie korzystać z pakietu z narzędziami finansowymi czyli Księgowością. Jeżeli dla Pana to wszystko jest żałosne to trudno, nie ceni Pan oszczędności jakie daje system, które pozwalają w znaczny sposób usprawnić działanie swojej firmy.
- Komentuj
niumara (PUH MAK Maniura Jerzy) (1 lut, 20:07)
Gdybym uważał ze potrzebuje wszystko co oferuje księgowość to napewno bym wykupił ale w atualnej sytuacji jest to conajmniej zbędne więc dlaczego przeplacac !
Gdy zrezygnuje z księgowej to jak najbardziej. Na ten moment potrzebuje fakturowanie i zakupy połączone z magazynem i rozrachunki , chcecie uwag więc proszę , po to właśnie jest dyskusja
Gdy zrezygnuje z księgowej to jak najbardziej. Na ten moment potrzebuje fakturowanie i zakupy połączone z magazynem i rozrachunki , chcecie uwag więc proszę , po to właśnie jest dyskusja
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (1 lut, 20:22)
Szanuję Pana zdanie, i dziękuję za zaangażowanie, tyle mogę powiedzieć że w przyszłości gdy dopniemy system a cała praca będzie polegała na małych zmianach, planujemy zmienić model wyboru pakietów. Na zasadzie takiej żeby to przedsiębiorca skompilował sobie cały system z różnego rodzaju osobnych funkcji. Dzisiaj mamy bardzo ambitne plany dotyczące rozwoju serwisu. Na tym musimy się skupić. Między innymi CRM PLUS, Kadry PLUS. I parę innych rzeczy które obiecaliśmy Państwu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Komentuj
vitomac (brook) (3 lut, 22:42)
podczas wystawiania faktury, wyszukiwanie po kodzie powinno listować produkt gdy się nie wpisze całego nr:
np: pełny kod AA00123 akumulator
pod kodem AA00124 bateria
pod kodem AA00123 akumulator
jak się wpisze w wyszukiwarce AA0012
powinny wyskoczyć obie pozycje ...
to naprawdę jest potrzebne
tak jak wyszukiwanie na bazie ajax po wpisaniu części słów
(czyli tak jak do tej pory to jest ... )
np: pełny kod AA00123 akumulator
pod kodem AA00124 bateria
pod kodem AA00123 akumulator
jak się wpisze w wyszukiwarce AA0012
powinny wyskoczyć obie pozycje ...
to naprawdę jest potrzebne
tak jak wyszukiwanie na bazie ajax po wpisaniu części słów
(czyli tak jak do tej pory to jest ... )
- Komentuj
Jakub W. (wfirma.pl) (17 lut, 12:23)
ta funkcja wejdzie już w najbliższej aktualizacji magazynu (terminu dokładnego nie podam)
vitomac (brook) (3 lut, 22:58)
przydała by się szybka zmiana magazynu ... np w górnym prawym rogu gdzie podany jest aktualny magazyn (np. po najechaniu na magazyn rozwijała się lista dostępnych)
-
Jestem zadowolony - Komentarzy: 0
- Komentuj
puhmak (Mak) (6 lut, 14:52)
mam problem z magazynem nie ma żadnego sumowania ilościowego produktów chodzi mi mianowicie o to że nie mogę się dowiedzieć ile towaru poszło do danego klienta na kilku fakturach trzeba by to ręcznie liczyć co jest uciążliwe, a także nie ma możliwości dowiedzenia się stanu magazynu na dzień np: że 31.01.2012 jakie ilości produktów były wtedy na magazynie
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (6 lut, 18:55)
Tak jak napisałem w osobnym wątku. Będziemy budować cały zestaw analiz.
- Komentuj
Ewelina (10 lut, 00:09)
Czy dobrze rozumiem, że obecnie testujemy Magazyn który jest w cenie pakietu a za jakiś czas będzie dodatkowo płatny?
Moje pytanie zrodziło się bo nie wiem kiedy będę mogła przetestować "pierwszą wersję" Magazynu pod kątem kompletacji towaru z usługą (o którą nagminnie prosiłam :) W związku z tym na razie nie mogę współtworzyć tego modułu :(
Moje pytanie zrodziło się bo nie wiem kiedy będę mogła przetestować "pierwszą wersję" Magazynu pod kątem kompletacji towaru z usługą (o którą nagminnie prosiłam :) W związku z tym na razie nie mogę współtworzyć tego modułu :(
- Komentarzy: 5
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (10 lut, 07:56)
Pani Ewelino nic nie powstaje nagle, wszystkie narzędzia jakie tworzymy wymagają czasu. Istnieje jakaś ustalona kolejność prac. Za programowanie kompletacji już się wzięliśmy. Może tego z punktu użytkownika nie widać ale nasz system magazynowy jest bardzo rozbudowany. Zaprojektowany w ten sposób żeby po kolei można było dodawać przydatne narzędzia. Mało tego, żeby mógł współpracować z różnego rodzaju systemami księgowymi w tym z pełną księgowością.
Ewelina (10 lut, 08:02)
Dziękuję za odpowiedź zdaje sobie ze wszystkiego sprawę że nie jest to wszystko takie proste... ale proszę i mnie zrozumieć że jeżeli Panowie w kwietniu planujecie wprowadzić nowe płatne moduły z magazynem to chciałabym jakąs pierwszą wersję Magazynu odpowiadającego mojej branży sprawdzić zanim kupię.
WojtekW (10 lut, 10:12)
Ja też czekam na taką możliwość i chciałbym móc przetestować to przed zapłatą.
Jakub W. (wfirma.pl) (16 lut, 11:32)
Będzie taka możliwość: "(...) otrzyma BONUS, w pełni funkcjonalny MAGAZYN, bez konieczności odpłatnego rozszerzenia pakietu w chwili gdy uruchomimy wersję komercyjną"
Ewelina (18 lut, 00:31)
Dziękuje i czekam z niecierpliwością.
pstserwis (pst) (10 lut, 01:46)
ostatnio zgłaszałem problem z pływającymi filtrami tzn. mam utworzone około 40 etykiet kiedy wybiorę jakąś w fitrze pływającym i system pokaże mi np. 2-3 rekordy w magazynie to w żaden sposób nie mogę tej etykiety odznaczyć jeśli znajduje się na początku listy ... są jakieś pomysły co z tym zrobić ?
- Komentuj
neurotick (10 lut, 16:45)
Co oznacza stan "normalny" na liście filtrów? Czy to stan "bezpieczny" z ustawień danych magazynowych produktu? Jeśli tak, to na liście wyboru filtru brakuje stanu "dostępny".
Nie wiadomo też jaki wpływ na dane w bazie ma usunięcie produktu ze stanem zerowym. Pojawia się ostrzeżenie o powiązaniu produktu z fakturami, ale nie bardzo widzę sens takiego ostrzeżenia. Przecież usunięcie z magazynu produktu ze stanem zerowym nie może mieć wpływu na już wystawione faktury. Ma wpływ (?!)
Nie wiem też dlaczego niektórych produktów (stan zero) w ogóle się nie da usunąć, okienko "postęp usuwania" zawiesza się na 100% i produkt nie jest usuwany.
Nie wiadomo też jaki wpływ na dane w bazie ma usunięcie produktu ze stanem zerowym. Pojawia się ostrzeżenie o powiązaniu produktu z fakturami, ale nie bardzo widzę sens takiego ostrzeżenia. Przecież usunięcie z magazynu produktu ze stanem zerowym nie może mieć wpływu na już wystawione faktury. Ma wpływ (?!)
Nie wiem też dlaczego niektórych produktów (stan zero) w ogóle się nie da usunąć, okienko "postęp usuwania" zawiesza się na 100% i produkt nie jest usuwany.
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (12 lut, 11:02)
Ad 1. Jest to stan wyższy niż minimalny
Ad 2. Pozycja dokumentu magazynowego musi być powiązana z produktem. Podobnie jest w przypadku partii towaru (również zużytej). Gdyby była możliwość usunięcia produktu nie byłoby później żadnej możliwości poprawnego zmodyfikowania dokumentu magazynowego czy faktury która ma w pozycjach ten produkt.
W przyszłości możliwe że pojawi się opcja ukrywania produktów, żeby te które nie są aktualne nie zaśmiecały już listy ale nadal były w systemie.
Ad 2. Pozycja dokumentu magazynowego musi być powiązana z produktem. Podobnie jest w przypadku partii towaru (również zużytej). Gdyby była możliwość usunięcia produktu nie byłoby później żadnej możliwości poprawnego zmodyfikowania dokumentu magazynowego czy faktury która ma w pozycjach ten produkt.
W przyszłości możliwe że pojawi się opcja ukrywania produktów, żeby te które nie są aktualne nie zaśmiecały już listy ale nadal były w systemie.
- Komentuj
neurotick (12 lut, 13:46)
Proponuje dodanie do listy filtrów stanu "dostępny" (wyższy niż 0).
Jaka jest różnica pomiędzy "niedostępne" a "ze stanem zerowym"? Nawet jeśli jakaś jest, to jest to mało intuicyjne.
Ustawienia filtrów stanu nie mają wpływu na to co wyświetla się na listach wyboru przy wystawianiu dokumentów (wyświetlają się wszystkie pozycje, nawet zerowe, niezależnie od ustawienia filtrów). Tym samym niemożliwe jest odróżnienie produktów dostępnych od tych ze stanem zerowym, czy też "archiwalnych", które są w magazynie tylko dla zachowania spójności bazy, to praktycznie uniemożliwia pracę przy większej ilości pozycji magazynowych o podobnej nazwie.
Na liście wyboru bezwzględnie powinien się pojawiać stan magazynu. Idealna była by też opcja na karcie produktu "nie wyświetlaj w listach wyboru" - wtedy w prosty sposób można by ukryć pozycje archiwalne.
Jaka jest różnica pomiędzy "niedostępne" a "ze stanem zerowym"? Nawet jeśli jakaś jest, to jest to mało intuicyjne.
Ustawienia filtrów stanu nie mają wpływu na to co wyświetla się na listach wyboru przy wystawianiu dokumentów (wyświetlają się wszystkie pozycje, nawet zerowe, niezależnie od ustawienia filtrów). Tym samym niemożliwe jest odróżnienie produktów dostępnych od tych ze stanem zerowym, czy też "archiwalnych", które są w magazynie tylko dla zachowania spójności bazy, to praktycznie uniemożliwia pracę przy większej ilości pozycji magazynowych o podobnej nazwie.
Na liście wyboru bezwzględnie powinien się pojawiać stan magazynu. Idealna była by też opcja na karcie produktu "nie wyświetlaj w listach wyboru" - wtedy w prosty sposób można by ukryć pozycje archiwalne.
- Komentuj
neurotick (12 lut, 14:15)
Jeszcze uwaga dotycząca tworzenia modułu Magazyn: skoro tworzony jest wspólnie z użytkownikami i pod ich potrzeby, to może wydajniej byłoby udostępnić analizę? Wtedy duża część nas (użytkowników) mogłaby zgłosić swoje uwagi i propozycje jeszcze na etapie projektu. Propozycje zmian zbierane po wdrożeniu to trochę marnowanie zasobów i błądzenie na oślep. Dla mnie wfirma to naprawdę świetny produkt i chętnie poświęcę trochę czasu na przeanalizowanie propozycji na etapie projektu, bo w tej chwili trochę się czuję jakby dekorator malował mi ściany na coraz to inny kolor, a ja za każdym razem po fakcie kręcę głową i mówię "nie, znowu nie taki kolor, jeszcze raz" :)
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (13 lut, 07:00)
Niestety musimy się liczyć z konkurencją która tak udostępniony projekt z pewnością wykorzystała by dla własnych celów.
- Komentuj
staff85 (PCGREG) (15 lut, 20:53)
Dlaczego teraz, 15 lutego, moduł Magazyn został zmieniony na wersję beta? skoro wcześniej, nie jako beta, od 1 stycznia działa i korzystam z niego jako codzienne narzędzie. Mam rozumieć, że magazyn przez ten cały czas działał nieprawidłowo i dopiero teraz zaczynamy testy i poprawki?
- Komentuj
Jakub W. (wfirma.pl) (15 lut, 22:33)
W komunikacie, który się pojawiał przy pierwszym uruchomieniu modułu Magazyn informowaliśmy, że udostępniamy do testowania, licząc się z tym, że nie wszystko od razu będzie działać tak, jakby tego sobie życzyli nasi klienci.
BETA ma podkreślać, że nie jest to ostateczna postać tej zakładki i, w wyniku sugestii od Was zbieranych na forum / pomocy, ulegnie jeszcze wielu zmianom.
BETA ma podkreślać, że nie jest to ostateczna postać tej zakładki i, w wyniku sugestii od Was zbieranych na forum / pomocy, ulegnie jeszcze wielu zmianom.
- Komentuj
staff85 (PCGREG) (15 lut, 23:02)
Ad. 13
Zamówienia do dostawcy - powinny być możliwość przesłania wygenerowanego ZD np. jako e-mail z systemu wfirma do mojego dostawcy, który też używa wfirmy, tak aby on z takiego zamówienia, mógł automatycznie wygenerować dla mnie FV i ewentualnie wprowadzić jakieś zmiany (ilość/cena itd.) wg swojego uznania.
Również ja, jako użytkownik wfirmy, powinienem mieć możliwość przyjmowania ZD od moich odbiorców z odpowiedniego pliku, który zaimportuje do systemu i automatycznie wystawię FV sprzedaży.
Ad. 14.
Po wygenerowaniu automatycznego zamówienia do dostawcy, powinna być możliwość do danego ZD dopisanie FV od mojego dostawcy, tak abym nie musiał ręcznie wpisywać wszystkich pozycji (moje ZD mają średnio po 50 różnych pozycji, więc jest to męczące). Natomiast tak wygenerowana FV powinna automatycznie połączyć się z odpowiednim PZ.
Zamówienia do dostawcy - powinny być możliwość przesłania wygenerowanego ZD np. jako e-mail z systemu wfirma do mojego dostawcy, który też używa wfirmy, tak aby on z takiego zamówienia, mógł automatycznie wygenerować dla mnie FV i ewentualnie wprowadzić jakieś zmiany (ilość/cena itd.) wg swojego uznania.
Również ja, jako użytkownik wfirmy, powinienem mieć możliwość przyjmowania ZD od moich odbiorców z odpowiedniego pliku, który zaimportuje do systemu i automatycznie wystawię FV sprzedaży.
Ad. 14.
Po wygenerowaniu automatycznego zamówienia do dostawcy, powinna być możliwość do danego ZD dopisanie FV od mojego dostawcy, tak abym nie musiał ręcznie wpisywać wszystkich pozycji (moje ZD mają średnio po 50 różnych pozycji, więc jest to męczące). Natomiast tak wygenerowana FV powinna automatycznie połączyć się z odpowiednim PZ.
- Komentuj
niumara (PUH MAK Maniura Jerzy) (17 lut, 16:39)
czekamy także na możliwość sprawdzenia stanu magazynowego na dany dzień miesiąca. Pozdrawiam
kiedy najbliższa aktualizcja ??
kiedy najbliższa aktualizcja ??
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (18 lut, 18:32)
Z końcem lutego chcemy wprowadzić kolejne zmiany w systemie.
- Komentuj
staff85 (PCGREG) (18 lut, 20:32)
Zmiany odnośnie wyłącznie magazynu (o którym dyskusja)? czy również inne elementy?
A można prosić już teraz o podpowiedź co będzie zmieniane???
A można prosić już teraz o podpowiedź co będzie zmieniane???
niumara (PUH MAK Maniura Jerzy) (22 lut, 13:30)
zanim magazyn stanie sie płatny to powninien najpierw dzialac jak nalezy !
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (22 lut, 15:38)
Podzielam Pana trafne spostrzeżenie, po to udostępniliśmy go w wersji BETA żeby każdy z Państwa kierował swoje uwagi dotyczące jego mankamentów.
- Komentuj
wojtal (26 lut, 21:04)
Podczas testowania modułu Magazyn natknąłem się na następującą nieprawidłowość, otóż po wystawieniu faktury z walutą w Euro oraz wybraniu wydruku w języku polsko - niemieckim, WZ jest generowana w walucie PLN.
Uważam również, że na dokumencie WZ powinna być możliwość nie drukowania cen, gdyż często taki dokument trafia w miejsce gdzie te ceny nie powinny być dostępne.
Uważam również, że na dokumencie WZ powinna być możliwość nie drukowania cen, gdyż często taki dokument trafia w miejsce gdzie te ceny nie powinny być dostępne.
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (26 lut, 21:07)
Też tak myślę, brak cen załatwiło by wiele sytuacji. Wystarczyła by opcja WZ z cenami lub bez cen.
- Komentuj
staff85 (PCGREG) (9 mar, 11:17)
Jeszcze jedna uwaga:
Podczas przyjmowania towaru do magazynu, na podstawie PZ lub FV powinna być możliwość wyboru, do którego magazynu ma trafić dany towar, ponieważ, na chwilę obecną wszystko ląduje na wstępie w magazynie głównym, dopiero ręcznie muszę przenosić do innych magazynów.
Druga sprawa: towaru dostępne w magazynie głównym ze stanem zerowym, nie powinny być widoczne w innych magazynach, lub powinna być w ustawieniach opcja dająca możliwość wyboru czy dopuścić dublowanie nazw.
Podczas przyjmowania towaru do magazynu, na podstawie PZ lub FV powinna być możliwość wyboru, do którego magazynu ma trafić dany towar, ponieważ, na chwilę obecną wszystko ląduje na wstępie w magazynie głównym, dopiero ręcznie muszę przenosić do innych magazynów.
Druga sprawa: towaru dostępne w magazynie głównym ze stanem zerowym, nie powinny być widoczne w innych magazynach, lub powinna być w ustawieniach opcja dająca możliwość wyboru czy dopuścić dublowanie nazw.
- Komentuj
Jakub W. (wfirma.pl) (9 mar, 11:24)
o tym, z którego magazynu jest zabrany produkt lub do którego magazynu trafia z faktury zakupowej decyduje ustawienie "Aktywny magazyn" -- na pasku po prawej stronie w zakładce Magazyn
vitomac (brook) (9 mar, 18:00)
Mam takie pytanie czy jeżeli przeniosę dane i będę prowadził w wersji beta magazyn czy stany magazynowe podczas poprawek i zmian w systemie wfirma nie znikną lub nie pomieszają się ????
Pozdrawiam
Witek
Pozdrawiam
Witek
-
Jestem zaniepokojony - Komentarzy: 0
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (9 mar, 19:45)
Zmiany wprowadzamy po długotrwałych testach które niwelują zagrożenie. Nie zdarzyła się taka sytuacja.
- Komentuj
slejo (MASURIA) (11 mar, 23:01)
Zaskakuje mnie informacja że wprowadzacie dodatkową odpłatność. Czytam od kilku dni forum wfirmy i admin często zwraca uwagę że wfirma jest stale rozbudowana o nowe bogate funkcje bez podnoszenia opłat (Patrz dyskusja o odrzuconej propozycji wyłączenia okienka "Ważnych Informacji"). Wfirma nie jest ani droga ani tania, a na rynku powstaje sporo konkurencji. Cyba nie warto przesadzać z "urozmaicaniem" cennika.
To taka mała uwaga, bo i tak nie będę korzystał z Magazynu. Mam tylko nadzieję, że budujecie go w takiej architekturze, że nie będzie "mulił" pracy tych podstawowych funkcji. I że prace nad magazynem nie spowolnią prac nad nowymi funkcjami w podstawowych modułach wfirmy.
To taka mała uwaga, bo i tak nie będę korzystał z Magazynu. Mam tylko nadzieję, że budujecie go w takiej architekturze, że nie będzie "mulił" pracy tych podstawowych funkcji. I że prace nad magazynem nie spowolnią prac nad nowymi funkcjami w podstawowych modułach wfirmy.
-
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (12 mar, 07:26)
Powstawanie konkurencji to bardzo dobre zjawisko, byle by ta konkurencja nie wchodziła na czyjeś forum i nie spamowała reklamami o własnym produkcie.
Magazyn jest całkiem nowym produktem, nie mającym nic wspólnego z księgowością. Jeżeli dodajemy stale nowe funkcje to w ramach jakieś funkcjonalności. To prawda że rozbudowujemy Księgowość - ostatnio rozliczenia z bankiem, kasa i wiele drobnych udogodnień.
Stworzenie Magazynu to wydatek wielu set tysięcy złotych - tak dla Pana wiadomości - inwestycja która ma dawać przychody a nie zrujnować firmę.
Konkurencyjne rozwiązania są dużo droższe od proponowanych cen przez nas, należy zwrócić uwagę na model sprzedaży
- od każdego użytkownika opłata
na technologię
- najczęściej jest to substytut oprogramowania online, instaluje się program na własnym sprzęcie, baza jest dostępna online.
Magazyn jaki rozwijamy nie jest rozbudowanym katalogiem produktów z licznikiem, będzie pozwalał między innymi:
- ustalać koszt sprzedaży
- prowadzić gospodarkę według zasad FIFO
- programować produkcję
- programować kompletację usług i towarów
- powadzić wiele magazynów w jednym punkcie sprzedaży
- prowadzić wiele punktów sprzedaży i wiele magazynów
więcej teraz nie zdradzę z przyczyn oczywistych.
Magazyn jest całkiem nowym produktem, nie mającym nic wspólnego z księgowością. Jeżeli dodajemy stale nowe funkcje to w ramach jakieś funkcjonalności. To prawda że rozbudowujemy Księgowość - ostatnio rozliczenia z bankiem, kasa i wiele drobnych udogodnień.
Stworzenie Magazynu to wydatek wielu set tysięcy złotych - tak dla Pana wiadomości - inwestycja która ma dawać przychody a nie zrujnować firmę.
Konkurencyjne rozwiązania są dużo droższe od proponowanych cen przez nas, należy zwrócić uwagę na model sprzedaży
- od każdego użytkownika opłata
na technologię
- najczęściej jest to substytut oprogramowania online, instaluje się program na własnym sprzęcie, baza jest dostępna online.
Magazyn jaki rozwijamy nie jest rozbudowanym katalogiem produktów z licznikiem, będzie pozwalał między innymi:
- ustalać koszt sprzedaży
- prowadzić gospodarkę według zasad FIFO
- programować produkcję
- programować kompletację usług i towarów
- powadzić wiele magazynów w jednym punkcie sprzedaży
- prowadzić wiele punktów sprzedaży i wiele magazynów
więcej teraz nie zdradzę z przyczyn oczywistych.
- Komentuj
televend (12 mar, 09:53)
Ma Pan dostep do moich danych, więć prosze przestac upierac się , że jestem w jakikolwiek sposób powiązany z Waszą konkurencją.
Opłacam Wam abonament i chcę wiedzieć na czym stoję. A odpowiedzi jak nie było tak nie ma. Powtarzam więc:
Wasza konkurencja za niższą cenę niż Wasza oferuje równiez moduł magazynowy. Czy takie działanie konkurencji sprawia, że wciąż zamierzacie pobierac dodatkową opłatę za magazyn? Doczekam się odpowiedzi?
Opłacam Wam abonament i chcę wiedzieć na czym stoję. A odpowiedzi jak nie było tak nie ma. Powtarzam więc:
Wasza konkurencja za niższą cenę niż Wasza oferuje równiez moduł magazynowy. Czy takie działanie konkurencji sprawia, że wciąż zamierzacie pobierac dodatkową opłatę za magazyn? Doczekam się odpowiedzi?
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (12 mar, 10:25)
Tak, zamierzamy pobierać opłatę za Moduł magazyn. Jeżeli uraziłem pana to przepraszam.
polskiewina.com.pl (13 mar, 10:05)
Powinna być możliwość aby z Faktury proforma, która jest wystawiona przez sklep internetowy można było wystawić WZ (aby zejść ze stanów magazynowych zakupionych produktów). Nie chce wystawiać faktury ponieważ towar został sprzedany z paragonem fiskalnym, który został wysłany do klienta.
- Komentuj
Jano (www.iPendrive.pl) (13 mar, 13:16)
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem, ale magazyn dla mnie to podstawa. Więc szybko się wprowadziłem do wersji beta. Na pierwszy rzut oka i po wdrożeniu naszych stanów magazynowych mogę powiedzieć że najsłabszy punkt modułu to can zakupu, cena sprzedaży. Trzeba pamiętać że cena sprzedaży bywa różna w różnych kanałach dystrybucji, w związku z tym powinna być określana w sposób elastyczny, a z tego co widzę w tej chwili trzeba ją zdefiniować z góry. Ponadto brakuje po prostu jasno wyklarowanej ceny zakupu. Super sprawę ma tutaj rozwiązany LoMag, którego chcemy zastąpić waszym magazynem. W LoMag, każda dostawa może mieć inną cenę zakupu (to oczywiste, produkt ten sam, zamawia się w różnych cenach w zależności od dnia, promocji u dystrybutora, kursu waluty)LoMag w momencie sprzedaży pyta z której dostawy (ceny zakupu) ma sprzedać (odjąć ze stanów magazynowych). W tutejszej Becie, żeby mieć różne ceny trzeba zdefiniować dwa te same produkty o różnej cenie.
Ponadto w module magazyn, jak klikniemy na produkt wyświetla się bardzo fajne i funkcjonalne okienko. Super sprawą jest historia sprzedaży, ale też ma wadę, wyświetlają się tam jedynie faktury sprzedaży a pargony niefiskalne już nie :(((
Naprawdę polecam pooglądać LoMaga, dobrze przemyśleli funkcjonalność zaopatrzenia i warto iść tym tropem, przynajmniej my bylibyśmy szczęśliwi z tego powodu.
Jestem nowym użytkownikiem, ale magazyn dla mnie to podstawa. Więc szybko się wprowadziłem do wersji beta. Na pierwszy rzut oka i po wdrożeniu naszych stanów magazynowych mogę powiedzieć że najsłabszy punkt modułu to can zakupu, cena sprzedaży. Trzeba pamiętać że cena sprzedaży bywa różna w różnych kanałach dystrybucji, w związku z tym powinna być określana w sposób elastyczny, a z tego co widzę w tej chwili trzeba ją zdefiniować z góry. Ponadto brakuje po prostu jasno wyklarowanej ceny zakupu. Super sprawę ma tutaj rozwiązany LoMag, którego chcemy zastąpić waszym magazynem. W LoMag, każda dostawa może mieć inną cenę zakupu (to oczywiste, produkt ten sam, zamawia się w różnych cenach w zależności od dnia, promocji u dystrybutora, kursu waluty)LoMag w momencie sprzedaży pyta z której dostawy (ceny zakupu) ma sprzedać (odjąć ze stanów magazynowych). W tutejszej Becie, żeby mieć różne ceny trzeba zdefiniować dwa te same produkty o różnej cenie.
Ponadto w module magazyn, jak klikniemy na produkt wyświetla się bardzo fajne i funkcjonalne okienko. Super sprawą jest historia sprzedaży, ale też ma wadę, wyświetlają się tam jedynie faktury sprzedaży a pargony niefiskalne już nie :(((
Naprawdę polecam pooglądać LoMaga, dobrze przemyśleli funkcjonalność zaopatrzenia i warto iść tym tropem, przynajmniej my bylibyśmy szczęśliwi z tego powodu.
-
- Komentuj
Ewelina (14 mar, 09:39)
Dodaję swoją propozycję odnośnie Magazynu aby była możliwość szczegółowiej dodać uprawnienia innemu użytkownikowi odnośnie Magazynu (który nie powinien mieć dostępu do podglądu Wydatków ale powinien móc dodawać produkty na podstawie faktur)
Powiem krótko potrzebuję ustawić uprawnienia użytkownikowi aby mógł dodawać towar na podstawie faktury kosztowej ale żeby miał tylko dostęp do sprzedaży a obecnie wydaje mi się że muszę dać uprawnienia do wydatków żeby pracownik mógł dodawać towar na podst fv tylko że wtedy ma dostęp do wszystkich wydatków a tego nie chcę.
Proszę o przemyślenie bo bardzo mi na tym zależy.
Kiedy kolejna aktualizacja magazynu o "programowanie kompletacji usług i towarów" ?
Powiem krótko potrzebuję ustawić uprawnienia użytkownikowi aby mógł dodawać towar na podstawie faktury kosztowej ale żeby miał tylko dostęp do sprzedaży a obecnie wydaje mi się że muszę dać uprawnienia do wydatków żeby pracownik mógł dodawać towar na podst fv tylko że wtedy ma dostęp do wszystkich wydatków a tego nie chcę.
Kiedy kolejna aktualizacja magazynu o "programowanie kompletacji usług i towarów" ?
- Komentuj
Jano (www.iPendrive.pl) (18 mar, 10:25)
Dodatkowo, widzę że jest problem przy remanencie. TO jedyny druk, który ma w sobie zsumowaną wartość magazynu i mam wrażenie że to co zostało sprzedane na paragon w remanencie jest nie odjęte od stanu magazynowego... Efekt tego jest taki że mamy trochę towaru na stanie, który już dawno się sprzedał.
- Komentuj
Jano (www.iPendrive.pl) (21 mar, 20:57)
no to co kiedy planujecie jakąś "unowocześnioną" wersję magazynu, co w niej będzie :) ? uchylcie rąbka tajemnicy :)
- Komentuj
Jakub W. (wfirma.pl) (22 mar, 08:26)
Największe zmiany w nadchodzącej aktualizacji to:
* kompletacja (nowa zakładka Produkcja, gdzie można zlecać montaż i demontaż)
* w całym systemie zostaną zmienione widgety wyboru kontrahenta / towaru (szybsze wprowadzanie danych kontrahenta, towaru, lepsza obsługa kodów kreskowych)
* opcja "wywołaj skutek magazunowy" w dokumentach sprzedaży
* dodatkowe pola wydał / odebrał na dokumentach magazynowych
* faktury po francusku
* nowa zakładka z Magazyn na karcie towaru i kontrahenta z powiązanymi dokumentami magazynowymi
* faktury automatyczne ze skutkiem magazynowym
* masa drobnych poprawek
Termin aktualizacji podamy po zakończeniu testów.
* kompletacja (nowa zakładka Produkcja, gdzie można zlecać montaż i demontaż)
* w całym systemie zostaną zmienione widgety wyboru kontrahenta / towaru (szybsze wprowadzanie danych kontrahenta, towaru, lepsza obsługa kodów kreskowych)
* opcja "wywołaj skutek magazunowy" w dokumentach sprzedaży
* dodatkowe pola wydał / odebrał na dokumentach magazynowych
* faktury po francusku
* nowa zakładka z Magazyn na karcie towaru i kontrahenta z powiązanymi dokumentami magazynowymi
* faktury automatyczne ze skutkiem magazynowym
* masa drobnych poprawek
Termin aktualizacji podamy po zakończeniu testów.
Oprawca.pl (Miduch Fabryka) (22 mar, 15:31)
Chcialbym jako nievatowiec moc korzystac z magazynu ze wzgledu na specyfike swojej pracy. Czy jest taka szansa na uruchmienie magazynu bez zaznaczenia opcji "platnik vat"?
-
Jestem wdzięczny - Komentarzy: 0
- Komentuj
Jano (www.iPendrive.pl) (23 mar, 09:17)
No ja przyłączam się do pytania czy w magazynie pojawi się cena zakupu :) Kamień z serce by mi spadł :)
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (23 mar, 09:36)
Pojawią się grupy cenowe a wraz z nimi cena kartotekowa (którą można traktować jako cenę zakupu/wytworzenia) od której będą liczone ceny sprzedaży na podstawie marży.
- Komentuj
Ewelina (26 mar, 09:35)
Super że w nadchodzącej aktualizacji Magazynu pojawi się długo oczekiwana przez mnie "kompletacja" (mam nadzieję że nie będzie tylko skonfigurowana z Produkcją ale także będzie pomocna dla pośredników którzy kupują towar na 23% a sprzedają usługę na 8%)
Mam nadzieję że wprowadzenie nastąpi już niedługo :)
Proszę określić się co do mojej powyższej propozycji: "Propozycja odnośnie Magazynu aby była możliwość szczegółowiej dodać uprawnienia innemu użytkownikowi odnośnie Magazynu (który nie powinien mieć dostępu do podglądu Wydatków ale powinien móc dodawać produkty na podstawie faktur)
Mam nadzieję że wprowadzenie nastąpi już niedługo :)
Proszę określić się co do mojej powyższej propozycji: "Propozycja odnośnie Magazynu aby była możliwość szczegółowiej dodać uprawnienia innemu użytkownikowi odnośnie Magazynu (który nie powinien mieć dostępu do podglądu Wydatków ale powinien móc dodawać produkty na podstawie faktur)
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (26 mar, 09:55)
Można wyłączyć uprawnienia do księgowości a zostawić do magazynu.
Później można niezależnie dodać wydatek zakupu towarów podając same stawki (bez wpisywania pozycji).
Później można niezależnie dodać wydatek zakupu towarów podając same stawki (bez wpisywania pozycji).
Ewelina (26 mar, 10:15)
Przepraszam ale nie rozumiem :(
Jestem zalogowana jako użytkownik który ma dostęp tylko do wybranych opcji tzn "Sprzedaż" i chcę dodać Przyjęcie towaru na podstawie faktury i nie można bo nie ma ustawionych uprawnień do modułu Księgowanie-Wydatki-Wydatki. A nie chcę dodawać tych uprawnień bo ta osoba będzie miała wgląd to informacji których nie chcę.
Stąd moje pytanie jak rozwiązać ten problem aby osoba która ma wyłączone Księgowanie-Wydatki-Wydatki mogła jakoś dodać nowy towar na podstawie faktury?
Jestem zalogowana jako użytkownik który ma dostęp tylko do wybranych opcji tzn "Sprzedaż" i chcę dodać Przyjęcie towaru na podstawie faktury i nie można bo nie ma ustawionych uprawnień do modułu Księgowanie-Wydatki-Wydatki. A nie chcę dodawać tych uprawnień bo ta osoba będzie miała wgląd to informacji których nie chcę.
Stąd moje pytanie jak rozwiązać ten problem aby osoba która ma wyłączone Księgowanie-Wydatki-Wydatki mogła jakoś dodać nowy towar na podstawie faktury?
- Komentarzy: 4
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (26 mar, 10:16)
Przyjęcie towaru (PZ) wymaga uprawnień do magazynu. Nie wymaga uprawnień do księgowości.
Ewelina (26 mar, 10:27)
ok to rozumiem uprawnienia do księgowości są wyłączone a Magazyn jest włączony i ta osoba może Przyjąć towar na podstawie PZ a co z fakturą na podstawie której ten towar został przyjęty? Ja mam ją zaksięgować tylko bez dodawania towaru?
Myślałam że da się jakość zrobić żeby osoba która ma pierwsza (przede mną) fakturę za towar dodała towar nie tylko na PZ tylko na podstawie faktury żebym już miała w wydatkach ale żeby nie miała podglądu np do Płatności za wydatki
Myślałam że da się jakość zrobić żeby osoba która ma pierwsza (przede mną) fakturę za towar dodała towar nie tylko na PZ tylko na podstawie faktury żebym już miała w wydatkach ale żeby nie miała podglądu np do Płatności za wydatki
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (26 mar, 10:36)
Tak jak wcześniej napisałem można później osobno dodać wydatek podając same stawki VAT (bez pozycji). Wtedy nie utworzy się kolejne PZ.
Ewelina (26 mar, 10:38)
chodziło mi o rozszerzenie dodawania uprawnień innemu użytkownikowi jeżeli chodzi o moduł Magazyn. Tak jak pisałam powyżej zależy mi żeby użytkownik mógł dodać towar na podstawie faktury (fakt automatycznie wydatek doda się jako zakup towarów handlowych) ale nie mając uprawnień do innych czynności związanymi z wydatkami
Ewelina (3 kwi, 08:04)
Czy coś wiadomo o nowej aktualizacji? Jest kwiecień a z tego co kojarzę to niedługo Magazyn będzie dodatkowo płatny, więc chciałabym zdążyć przetestować zmiany które mnie interesują a dokładnie kompletację towarów z usługą.
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (3 kwi, 08:54)
Termin aktualizacji nie jest znany. Poinformujemy kiedy będzie aktualizacja. Na testy będzie wystarczająco czasu, bo obecni użytkownicy dostaną pakiet magazyn za darmo do końca ważności aktualnego pakietu.
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (3 kwi, 09:05)
Aktualizacji nie będzie w kwietniu. Jeśli nie chce Pani przedłużać pakietu zawsze można zobaczyć zmiany na demo albo zakładając nowe konto (wtedy jest 30 dni okresu testowego).
polskiewina.com.pl (9 kwi, 13:33)
Na WZ koszt nie zawsze jest sumowany ze wszystkich produktów (nie wiem dlaczego tylko na niektórych wz tak jest) a kolumna Razam moim zdaniem powinna być summą z kwoty netto. Ja korzystam z tych danych aby szybko oszacować sobie zysk.
- Komentuj
polskiewina.com.pl (9 kwi, 13:38)
Przepraszam sumuje jednak koszt. Nie miałam podanej ceny zakupu danego towaru dlatego nie sumowało. Ale fajnie by było gdyby można było sumować wszystkie WZ z danego miesiąca aby szybko oszacować sprzedaż.
Oprawca.pl (Miduch Fabryka) (10 kwi, 19:52)
Czy modul magazyn bedzie dostepny dla nievatowcow?
- Komentuj
Ewelina (2 tygodnie temu)
Witam czas leci, mi się kończy Pakiet i muszę go przedłużyć o kolejny rok. Kiedy kolejna aktualizacja Magazynu? i jeżeli pojawi się nowa aktualizacja do kiedy będę mogła testować Magazyn?
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (2 tygodnie temu)
Pakiet "Fakturowanie i Księgowość" zostanie zamieniony na pakiet "Fakturowanie, Księgowość i magazyn". Okres ważności będzie taki, na jaki Pani wykupi pakiet "Fakturowanie i Księgowość", czyli do następnego roku.
- Komentuj
Oprawca.pl (Miduch Fabryka) (2 tygodnie temu)
Czy ktos mi w koncu odpowie? Dwa razy juz pytalem.
-
Jestem zaniepokojony - Komentarzy: 0
- Komentuj
Piotr Sawicki (wfirma.pl) (2 tygodnie temu)
W najbliższym czasie nie planujemy wprowadzić magazynu dla nievatowców.
- Komentuj
Ewelina (2 tygodnie temu)
Czy Magazyn jest skonfigurowany z roczną deklaracją PIT 36? Jeżeli nie to dobrze by było wtedy automatycznie do deklaracji program wstawiałby informacje o spisie z natury na początek i na koniec roku.
- Komentuj
Andrzej Lazarowicz (wfirma.pl) (2 tygodnie temu)
Spis z natury jak sama nazwa wskazuje powinien być sporządzany ręcznie, dane z magazynu służą w takim przypadku do określenia różnic magazynowych.
- Komentuj
TePe (dzień temu)
Po kliknięciu nazwy towaru w magazynie brakuje zakładki dobrze znanej z Subiekta GT - Ruchy towaru, widzimy w niej posortowane według daty wszystkie zmiany z daną pozycją:
- Zakup
- Sprzedaż
- WZ, PZ, RW, PW ...
Zakładki sprzedaż i zakup powinny zostać tak jak są - przydają sie w innych sytuacjach (wtedy kiedy potrzebujemy sprawdzić tylko np. ceny zakupu).
Teraz żeby sprawdzić czy towaru nie ściągaliśmy np. RW musimy przełączyć się na dokumenty i sprawdzać wszystko po kolei.
Pytanie dodatkowe:
a) o ile podrożeje najwyższy pakiet z magazynem (chodzi mi o przedział cenowy mniej więcej, a nie o konkretną kwotę
b) kiedy należy się spodziewać zmiany ceny
c) czy będzie ona odpowiednio wcześniej zapowiedziana ? (ja np. rozważę wtedy zakup abonamentu rocznego, by móc skorzystać z "lepszej" ceny)
- Zakup
- Sprzedaż
- WZ, PZ, RW, PW ...
Zakładki sprzedaż i zakup powinny zostać tak jak są - przydają sie w innych sytuacjach (wtedy kiedy potrzebujemy sprawdzić tylko np. ceny zakupu).
Teraz żeby sprawdzić czy towaru nie ściągaliśmy np. RW musimy przełączyć się na dokumenty i sprawdzać wszystko po kolei.
Pytanie dodatkowe:
a) o ile podrożeje najwyższy pakiet z magazynem (chodzi mi o przedział cenowy mniej więcej, a nie o konkretną kwotę
b) kiedy należy się spodziewać zmiany ceny
c) czy będzie ona odpowiednio wcześniej zapowiedziana ? (ja np. rozważę wtedy zakup abonamentu rocznego, by móc skorzystać z "lepszej" ceny)
- Komentuj